Go Back
kommati-nistisimi-milopita

Νηστίσιμη Μηλόπιτα

Prep Time 17 minutes
Cook Time 1 hour
Course Dessert
Servings 8

Ingredients
  

Για τη ζύμη

  • 1/2 κιλό αλεύρι Γ.Ο.Χ
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 165 γρ. λευκό κρασί
  • 250 γρ. λάδι ελαφρύ
  • 1,5 κ.γ. baking powder
  • 1 βανίλια

Για τη γέμιση

  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 4 μήλα (περίπου 1 κιλό)

Instructions
 

Για τη γέμιση

  • Καθαρίζουμε τα 4 μήλα.
  • Τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τα βάζουμε στον κάδο του TM.
  • Κόβουμε για 2-3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.
  • Ρίχνουμε 100 γρ. ζάχαρη και ρυθμίζουμε για 15 λεπτά/ θερμοκρασία Varoma/ ταχύτητα 0.5 αναστροφή κίνηση.
  • Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει και προσθέτουμε την κανέλλα.

Για τη ζύμη

  • Βάζουμε στον κάδο το λάδι και τη ζάχαρη και ρυθμίζουμε για 2 λεπτά/ ταχύτητα 4.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ρυθμίζουμε για 20 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα "στάχυ".
  • Στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί 28 εκατοστών.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο κομμάτια (αυτό που θα στρώσουμε στο κάτω μέρος του ταψιού να είναι μεγαλύτερο γιατί πρέπει να καλύψουμε και τα πλάγια μέρη του περίπου 3 δάκτυλα).
  • Μετά προσθέτουμε τη γέμιση που έχει ήδη κρυώσει και από πάνω καλύπτουμε με την υπόλοιπη ζύμη και ενώνω τις άκρες.
  • Κάνουμε 3-4 τρύπες με ένα μαχαίρι επάνω στη ζύμη για να φεύγουν οι ατμοί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180℃ για 60 λεπτά.

Notes

Καλή επιτυχία!
Keyword μηλόπιτα