Στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση 22-24 εκ. ή στενόμακρη 25 εκ.
Ingredients
170γρκαλαμποκέλαιοκαι λίγο ακόμα για τη φόρμα μας
260γρ.αλεύρικαι λίγο ακόμα για τη φόρμα μας
300γρ.ζάχαρη
4μανταρίνιαξύσμα και χυμό
70γρ.corn flour
4αυγά
170γρ. γάλα
15γρ.baking powder
30γρ.άχνη ζάχαρηγια το πασπάλισμα
Instructions
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα.
Βάζουμε τη ζάχαρη και το ξύσμα από 4 μανταρίνια στον κάδο και αλέθουμε για 10 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 10.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το corn flour, το καλαμποκέλαιο, 100 γρ. χυμό μανταρινιών, τα αυγά, το γάλα και το baking powder και αναμειγνύουμε για 30 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 5 και μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα.
Ψήνουμε για 35-45 λεπτά στους 180°C ή μέχρι να δούμε ότι ροδίζει. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και το μεταφέρουμε στο πιάτο σερβιρίσματος. Μόλις κρυώσει τελείως πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη.
Notes
Η συνταγή αυτή εκτελέστηκε με τη χρήση του Thermomix.Επέλεξα να βάλω Χιώτικα μανταρίνια και όχι άλλη ποικιλλία λόγω του αρώματός τους.Το καλαμποκέλαιο μπορεί να αντικατασταθεί από ηλιέλαιο.Καλή επιτυχία!