Ξεκινάμε με τα αρωματικά crumbs και βάζουμε στον κάδο όλα τα υλικά μαζί και τα κόβουμε για 5 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 6 και τα βαζουμε σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 10-15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Τα βάζουμε σε ένα πιάτο μέχρι να γίνουν τα μακαρόνια ενώ αντί για το φούρνο μπορούμε να τα βάλουμε σε ένα τηγάνι και να τα ψήσουμε εκεί μέχρι να πάρουν χρώμα ανακατεύοντας συχνά.
Σε ένα μπολ κόβουμε τα τοματίνια στα δύο ή εάν είναι μεγάλα στα τέσσερα και προσθέτουμε το σκόρδο και και τα αρωματικά.
Τα φρέσκα αρωματικά τα έχουμε κόψει στο Τhermomix για 5 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 6.
Προσθέτουμε το λάδι και το αλατοπίπερο και τα αφήνουμε να μαριναριστούν μέχρι να βράσουμε τα μακαρόνια.
Βάζουμε στον κάδο του Τhermomix 1 ½ λίτρο νερό και το ρυθμίζουμε για 10 λεπτά, στη θερμοκρασία 100 και στην ταχύτητα 1.
Μόλις τελειώσει ο χρόνος, ρίχνουμε 1 κ.γ. αλάτι και από το άνοιγμα της μεζούρας ρίχνουμε τα μακαρόνια και ρυθμίζουμε όση ώρα αναγράφεται στο πακέτο, στη θερμοκρασία 100, αναστροφή και ταχύτητα 1.
Μόλις τελειώσει ο χρόνος, σουρώνουμε τα μακαρόνια και ρίχνουμε λίγες σταγόνες λάδι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τα βρασμένα μακαρόνια σε ένα μεγάλο μπολ, από πάνω τα μαριναρισμένα τοματίνια και τελειώνουμε με τα αρωματικά crumbs και σερβίρουμε αμέσως.