Varoma Marble Κεικ με Γλασο Σοκολατας

Varoma Marble Κεικ με Γλασο Σοκολατας

Το Varoma marble κέικ με γλάσο σοκολάτας, είναι το απόλυτο κέικ το οποίο συνδυάζει υπέροχη, υγρή και μαλακή υφή που σε κάθε μπουκιά λιώνει στο στόμα. Φτιάχνεται από ένα μείγμα κέικ βανίλιας και ένα μείγμα σοκολάτας. Η συνταγή αυτή θα σας δώσει το καλύτερο marble κέικ φτιαγμένο στον ατμό -Varoma- με λίγα και απλά υλικά.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Το marble κέικ είναι συνήθως γερμανικής ή αυστριακής προέλευσης επιδόρπιο και παρασκευάζοντας και συνδυάζοντας τα δύο διαφορετικά μείγματα κέικ. Συνήθως αυτά της βανίλιας και της σοκολάτας, τοποθετώντας στη φόρμα σχηματίζοντας στροβιλισμούς ώστε να θυμίζουν σχέδια σε μαρμάρινη πέτρα. Για αυτό και η προέλευση του ονόματος.

Τα marble κέικ μπορούν να είναι σε στρογγυλή μορφή αλλά και μακρόστενα αναλόγως τη συνταγή.

MARBLE ΚΕΙΚ ΣΤΟ VAROMA

Το κέικ αυτό είναι εξαιρετικά μαλακό και αφράτο λόγω του ότι παρασκευάζεται στο TM με το Varoma και ουσιαστικά ψήνεται στον ατμό! Οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να μην ψηθεί ομοιόμορφα αλλά και να μη διατηρήσει την υγρασία στο εσωτερικό του.

Κρατάει όλα τα υπέροχα αρώματα της βανίλιας, του πορτοκαλιού και της σκόνης κακάο γεγονός το οποίο ανακαλύπτεται σε κάθε μπουκιά. Ιδανικά να το συνοδεύσετε με ένα espresso shot.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΟΥ MARBLE ΚΕΙΚ

Φροντίστε τα υλικά σας να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Να τα έχετε βγάλει νωρίτερα από το ψυγείο πρίν ξεκινήσετε τη συνταγή. Φυσικά, να είναι καλής ποιότητας για να αναδείξετε τη συνταγή.

Σε περίπτωση όμως που δεν έχετε κάποια από αυτά, όπως ας πούμε το ρούμι, και αντί αυτού χρησιμοποιείσετε κονιάκ τότε δεν υπάρχει κανένα προβλημα.

Καθώς επίσης και με τη χρήση της βανίλιας. Εάν έχετε ήδη από προηγούμενη φορά βανίλια σε σκόνη, προσθέστε αυτή και μην κάνετε περιττά έξοδα για την αγορά εκχυλίσματος ή κάποιου stick.

TIPS AND TRICKS

Ζυγίστε με απόλυτη ακρίβεια τα συστατικά σας. Δεν είναι καθόλου δύσκολο με το TM. Η λεπτομέρεια θα κάνει τη διαφορά και πρέπει να φροντίσετε για αυτό.

Πρίν τοποθετήσετε τη φόρμα του κέικ στο Varoma, βάλτε δύο καλαμάκια (από σουβλάκι) ώστε να ακουμπήσει η φόρμα επάνω τους. Με τον τρόπο αυτό μένουν οι τρύπες ανοιχτές ώστε να περνάει ο ατμός και να ψηθεί το κέικ.

Όταν τελείωσει το ψήσιμο και το αφαιρέσετε από το το Varoma, ταμπονάρετε απαλά με χαρτί κουζίνας την υγρασία που υπάρχει επάνω στο κέικ πρίν την απορροφήσει.

Φροντίστε να αφήσετε το κέικ να κρυώσει καλά πριν δοκιμάσετε να το κόψετε για να μη σας διαλυθεί ενώ θα πρέπει να είναι επίσης κρύο και για να προσθέσετε το γλάσο. Το γλάσο να θυμάστε είναι προαιρετικό. Εάν κάποιος δεν επιθυμεί να έχει γλάσο τότε δεν το προσθέτει.

To Varoma marble κέικ διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου, καλά τυλιγμένο για να κρατά την υγρασία του ενώ μπορείτε να το φυλάξεται και στην κατάψυξη για λίγο καιρό. Απλά, θα βγάζετε το κομμάτι που επιθυμείτε να ξεπαγώσει. Ακόμα και εάν έχετε και το γλάσο.

Να δώσετε προσοχή στη φόρμα την οποία θα επιλέξετε ώστε αυτή να χωράει στο Varoma. Σε κάθε άλλη περίπτωση δε θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ελπίζω να απολαύσετε τη συνταγή για το Varoma Marble Κεικ με Γλάσο Σοκολάτας. Αφήστε ένα σχόλιο και δώστε τη βαθμολογία σας στο κάτω μέρος αυτό του post όταν τη δοκιμάσετε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Flavors-recipes για νέες δωρεάν συνταγές, μαγειρικά tips και πολλά ακόμη – Cheers!

Και μην ξεχάσετε να δείτε τη συνταγή για την υπέροχη μηλόπιτα μιας που είμαστε στην καρδιά του φθινοπώρου για να την απολαύσετε.

Varoma Marble Κέικ με Γλάσο Σοκολάτας

Prep Time5 minutes
Cook Time1 hour
Total Time1 hour 10 minutes
Course: Dessert
Keyword: cake
Servings: 8 μερίδες

Equipment

  • Thermomix TM6, Μακρόστενη φόρμα κέικ

Ingredients

  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 1 πορτοκάλι παίρνουμε τη φλούδα του
  • 120 γρ. βούτυρο κομμένο σε κομμάτια
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας stick βανίλιας ή σκόνη
  • 4 αυγά
  • 20 γρ. γάλα
  • 180 γρ. αλεύρι
  • 1 ½ κ.γ. baking powder
  • 10 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 10 γρ. μαύρο ρούμι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 20 γρ. σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 60 γρ. μαύρη σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια
  • 1000 γρ. νερό

Για το γλάσο

  • 100 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ
  • 1 κ.γ. μέλι

Instructions

Για το κέικ

  • Βουτυρώνουμε τη φόρμα, στρογγυλή ή στενόμακρη αρκεί να χωράει στο Varoma.
  • Στον κάδο του Thermomix βάζουμε τα 220 γρ. ζάχαρης και τη φλούδα από το ένα πορτοκαλί και χτυπάμε για 20 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 10.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο, τα αυγά, το γάλα, το αλεύρι, το baking powder, το χυμό πορτοκαλιού, το ρούμι και το αλάτι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό στην ταχύτητα 6.
  • Αδειάζουμε το μισό μείγμα της ζύμης στη φόρμα μας.
  • Προσθέτουμε τη σκόνη κακάο και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε για 4 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 4.
  • Βάζουμε τη σοκολατένια ζύμη επάνω από την ήδη μισή ζύμη βανίλιας που βρίσκεται μέσα στη φόρμα και με σπιροειδή κίνηση για να δώσουμε το σχέδιο στο εσωτερικό του.
  • Βάζουμε το νερό στον κάδο και ρυθμίζουμαι στην επιλογή Varoma.
  • Τοποθετούμε τη φόρμα του κέικ, ρυθμίζοντας στα 60 λεπτά, Varoma και ταχύτητα 1.
  • Αφαιρούμε το Varoma, τοποθετούμε τη φόρμα του κέικ σε μια σχάρα για να κρυώσει και αφαιρούμε το κέικ από τη φόρμα.

Για το γλάσο

  • Τοποθετούμε στον κάδο του TM τα υλικά του γλάσου σοκολάτας και ανακατεύουμε για 3 λεπτά, θερμοκρασία 50°C και ταχύτητα 2.
  • Αδειάζουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσει και περιχύνουμε το κέικ.
  • Σερβίρουμε κρύο ή και ελαφρώς ζεστό.

Notes

Η συνταγή ανήκει στη συλλογή συνταγών του Thermomix. 
Καλή επιτυχία!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating