Τζιντζερ Κεικ με Καρυδια και Σαγκουινι

Τζιντζερ Κεικ με Καρυδια και Σαγκουινι

Εορταστικο και υπεροχο τζιντζερ κεικ

Τζίντζερ κεικ με καρύδια και σαγκουίνι. Δε θα μπορούσα να σκεφτώ να φτιάξω κάποια άλλη συνταγή, την περίοδο των εορτών. Αυτή η συνταγή είναι δοκιμασμένη πολλές φορές και κάθε φορά γίνεται ολοένα και πιο υπέροχη. Υπέροχα γευστικό κεικ, με διαφορετικές υφές και μοναδικό άρωμα.

Fruit glaze, καρυδια και σαγκουινι

Αυτό το τζίντζερ κεικ είναι γεμάτο με υπέροχα fruit glaze και τα υπέροχα μπαχαρικά που του δίνουν αυτή την εορταστική γεύση. Τα καρύδια δίνουν ένα τραγανό στοιχείο και το αρωματικό κονιάκ με το σαγκουίνι υγραίνει και δίνει στο κέικ όμορφα αρώματα. Ακόμα και πορτοκάλι να επιλέξει να προσθέσει κάποιος, το αποτέλεσμα θα βγει εξίσου γευστικό.

Το πιο σημαντικό είναι ότι συνδυάζεται τόσο εύκολα για να συνοδεύσετε τον πρωινό σας καφέ ή το απογευματινό σας ρόφημα. Δεν απαιτούνται ειδικά υλικά και η διαδικασία παρασκευής του είναι τόσο εύκολη όσο και με άλλες συνταγές κεικ που έχετε φτιάξει στο Thermomix. Είμαι σίγουρη ότι αφού δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, το κέικ αυτό θα είναι το αγαπημένο των εορτών!

TIPS AND TRICKS

Μπορώ να αντικαταστήσω με άλλο χυμό; Ο χυμός από σαγκουίνι είναι η καλύτερη επιλογή εάν ακολουθήσουμε κατά γράμμα τη συνταγή. Έχει ιδιαίτερη γεύση αλλά για λόγους ευκολίας μπορεί κάποιος να προσθέσει χυμό από πορτοκάλι. Η γεύση δε θα αλλάξει πολύ και το κέικ θα είναι εξίσου νόστιμο.

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Αν προσέξετε στην κάρτα συνταγής, θα συνειδητοποιήσετε ότι μεγάλο μέρος του κέικ είναι τα φρούτα. Το πολύ αλεύρι είναι τις περισσότερες φορές ο λόγος για τον οποίο τα κέικ φρούτων γίνονται ξηρά και βαριά. Για αυτό είναι καλό να επιλέξετε ένα αλεύρι καλής ποιότητας ώστε το κεικ να βγει ακόμα πιο αφράτο και ελαφρύ.

Αποξηραμένο τζίντζερ. Μερικοί ίσως να θέλουν το κάτι διαφορετικό ή να έχουν βαρεθεί τα γλασαρισμένα φρούτα. Περιέχουν αρκετή ζάχαρη και εαν δεν είναι καλής ποιότητας ή χωρίς ζάχαρη ίσως να αλλάζουν πραγματικά τη γεύση του κέικ. Το αποξηραμένο τζίντζερ είναι μια εξαιρετική επιλογή! Έχει πικάντικη γεύση και θα δώσει την τέλεια ισορροπία μεταξύ πικάντικου και γλυκού. Μια μικρή ποσότητα θα είναι ιδανική.

Ελπίζω να απολαύσετε τη συνταγή για το Τζίντζερ κεικ με καρύδια και σαγκουίνι. Αφήστε ένα σχόλιο και δώστε τη βαθμολογία σας στο κάτω μέρος αυτό του post όταν τη δοκιμάσετε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Flavors-recipes για νέες δωρεάν συνταγές, μαγειρικά tips και πολλά ακόμη – Cheers!

Όλες τις συνταγές θα τις βρείτε εδώ.

Τζίντζερ Κεικ με Καρύδια και Σαγκουίνι

Prep Time35 minutes
Cook Time1 hour 10 minutes
Total Time1 hour 45 minutes
Course: Dessert
Keyword: καρύδια, σαγκουίνι, τζίντζερ κεικ
Servings: 12 μερίδες

Equipment

  • Thermomix TM6

Ingredients

  • 100 γρ. φρουί γλασέ κομμένα ανακατεμένα με 2 κουταλιές κονιάκ
  • 200 γρ. μαργαρίνη soft
  • 220 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 200 γρ λευκή ζάχαρη
  • 5 μέτρια αυγά
  • 360 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 100 γρ. καρυδόψυχα αλεσμένη
  • κ.γ. τζίντζερ σκόνη
  • κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. γαρύφαλλο
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 80 γρ. γάλα
  • 55 γρ. χυμό σαγκουίνι ή πορτοκάλι

Για τη σάλτσα κόκκινης καραμέλας

  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. νερό
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • λίγο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 2 μικρά σαγκουίνι σε φέτες ή πορτοκάλια

Instructions

  • Ανακατεύουμε τα φρουί γλασέ με το κονιάκ και 3 κουταλιές από το αλεύρι.
  • Βάζουμε στον κάδο του TM την καρυδόψιχα και την αλέθουμε για 4 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5 και την αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε στον κάδο τη μαργαρίνη, την καστανή ζάχαρη και τη λευκή ζάχαρη και τα ανακατεύουμε για 3 λεπτά/ταχύτητα 4 μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα από το άνοιγμα της μεζούρας.
  • Ανακατεύουμε το αλεύρι με το καρύδι και τα μπαχαρικά και ρίχνουμε εναλλάξ ξεκινώντας με το αλεύρι, το γάλα, το χυμό (τελειώνουμε με αλεύρι) στον κάδο του TM. για 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3½.
  • Στο τέλος ρίχνουμε τα φρουί γλασέ και ανακατεύουμε απαλά με τη σπάτουλα.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία μεγάλη στρογγυλή φόρμα για κέικ και ρίχνουμε τη ζύμη.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180°C για 1 ώρα και 10'-15'.
  • Το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα αμέσως μόλις το βγάλουμε από το φούρνο.

Για τη σάλτσα κόκκινης καραμέλας

  • Βράζουμε όλα μαζί τα υλικά για το σιρόπι εκτός από τις φέτες σαγκουίνι στους 100° C για 8 λεπτά/ταχύτητα 2.
  • Προς το τέλος ρίχνουμε τις φέτες από το πορτοκάλι ή το σαγκουίνι και τις βράζουμε για άλλα 10 λεπτά στους 100°C, ανάστροφη ταχύτητα.
  • Όταν τελειώσει αφαιρούμε τις φέτες του σαγκουίνι και βάζουμε το σιρόπι για άλλα 5 λεπτά/ταχύτητα 1.
  • Ρίχνουμε το σιρόπι στις φέτες σαγκουίνι και τις αφήνω να κρυώσουν.
  • Σιροπιάζουμε το κέικ με πινέλο σε όλη του την επιφάνεια, τοποθετούμε τις φέτες και το καρύδι ενώ με το σιρόπι που περισσεύει περιχύνουμε το κεικ.
  • Είναι έτοιμο και σερβίρουμε.

Notes

Καλή επιτυχία!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating