Thermomix Friend. Η Πρωτη Γνωριμια με το Νεο μου Φιλο

Thermomix Friend. Η Πρωτη Γνωριμια με το Νεο μου Φιλο

Thermomix Friend, και η πρώτη γνωριμία με το νέο μου φίλο στην κουζίνα. Και όπως λέει η γνωστή λαϊκή ρήση, “Δείξε μου το φίλο σου..!” και θα συμπληρώσω λέγοντας: Να σου πω πώς μαγειρεύεις! Θεωρώ πως δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να σας συστήσω τον extra βοηθό μου στην κουζίνα. Και δεν είναι άλλος παρά ο καλύτερος φίλος του Thermomix.

Thermomix Friend, ΜΙΑ ΕΞΥΠΝΗ ΣΥΣΚΕΥΗ

Η Thermomix Friend, είναι μία νέα συσκευή η οποία λειτουργεί και συμπληρώνει τη λειτουργία του βασικού μηχανήματος TM. Και το τονίζω πως δεν αντικαθιστά αλλά συμπληρώνει. Είναι σαν ένα επιπλέον χέρι βοήθειας στην κουζίνα.

Με τη χρήση του μπορεί να κάνει κάποιος περισσότερα και σε λιγότερο χρόνο καθώς μαγειρεύει σχεδόν παράλληλα στις δύο συσκευές. Δεν έχει τις λειτουργικές δυνατ΄οτητες του TM αλλά τα πλεονεκτήματά του είναι πολλά.

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΣΚΕΥΗ ΑΥΤΗ

Θα μπορούσε κάποιος να το χαρακτηρίσει ως μία super smart συσκευή μαγειρέματος μονής λειτουργίας. Σχεδιάστηκε για να μαγειρεύει με τα μοντέλα TM5 και TM6, οπότε οι κάτοχοι των μοντέλων αυτών μπορούν να αγοράσουν το Thermomix Friend. Η συσκευή αυτή χρησιμοποιείται μόνο για μαγειρική στον ατμό και τη λειτουργία του βρασμού, σοτάρισμα και ανακατεμα ενώ τα μαχαίρια λειτουργούν σε αντίθεση κατεύθυνση με αυτή του κανονικού TM για να αποφεύγεται ο τεμαχισμός.

Η ανώτερη ταχύτητα λειτουργίας είναι η 2 ενώ το εύρος θερμοκρασίας είναι από τους 37 ° C έως το Varoma και με χρόνο μαγειρέματος έως και 120 λεπτά. Παρακάτω θα αναφέρω τα βασικά σημεία τα οποία με εντυπωσίασαν σε αυτό.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ Thermomix Friend

Είναι σχεδιασμένο να είναι πιο μικρό σε μέγεθος, συμπαγές, δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο στον πάγκο της κουζίνας αλλά ούτε στο χώρο αποθήκευσης. Παρόλα αυτά όμως, μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει τον κάδου του βασικού μηχανήματος ειδικά εάν υπάρχει και δεύετρος διαθέσιμος και με τον τρόπο αυτό να αυξήσει τη χωρητικότητα άρα και την ποσότητα παρασκευής.

Αποτελεί συμπληρωματικό στοιχείο ενώ είναι ιδανικό για να βράσει κανείς και να σοτάρει τα υλικά της συνταγής του. Λειτουργεί όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, ανάστροφα και μέχρι συγκεκριμένη ταχύτητα.

Το Thermomix Friend είναι ιδανικό για την εξοικονόμηση χρόνου, τις ταυτόχρονες παρασκευές και τη μεγαλύτερη ποσότητα. Ειδικά όταν μπορείτε να φτιάξετε παράλληλα ορισμένες παρασκευές οι οποίες απαιτούν δύο συγκεκριμένες προετοιμασίες.

Επιπλέον, το Thermomix Friend μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να κρατήσει ένα πιάτο ζεστό όσο χρόνο χρειάζεται για να γίνει η προετοιμασία και η παρασκευή ενός άλλου πιάτου.

Η λειτουργία του μπορεί να είναι μέσω καθοδηγούμενων συνταγών αλλά μπορεί και να χρησιμοποιηθεί ανεξάρτητα και αυτόνομα με το χέρι.

ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ THERMOMIX FRIEND

Σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά τη χρήση των Thermomix. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ταυτόχρονα με το βασικό μηχάνημα TM5 και TM6 εφόσον συνδέονται με τη χρήση Bluetooth.

Δεν έχει λειτουργία κοπής και δεν πολτοποιεί τα υλικά, εννοώντας ότι η αρχική ενσωμάτωση ή κοπή θα πρέπει να γίνει στον κάδο του βασικού μηχανήματος. Για αυτό και η ιδιαιτερότητα τοποθέτησης των μαχαιριών και η συγκεκριμένη ταχύτητα λειτουργίας του.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΕΡΩΤΗΣΗ…ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΩ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ;

Εάν είστε ήδη κάτοχος ενός μοντέλου TM5 ή TM6 και δεν σας είναι επαρκής η χωρητικότητα του ενός κάδου, τότε θεωρώ ότι αγοράζοντας το Thermomix Friend θα είναι εξαιρετική επιλογή. Και μη βιαστείτε να πείτε ότι αρκεί η αγορά ενός δεύτερου απλού κάδου. Σε καμία περίπτωση δε μιλάμε για το ίδιο πράγμα!

Η μαγειρική αναβάθμιση την οποία θα προσφέρει το μηχάνημα αυτό είναι εξαιρετική αλλά και πάλι εξαρτάται τις ανάγκες του καθενός. Μιλάμε για μία έξυπνη συσκευή η οποία προσφέρει την εμπειρία της παράλληλης, ταυτόχρονης παρασκευής συνταγών και προετοιμασίας των γευμάτων.

Επίσης, σίγουρα δεν μπορούμε να να συγκρίνουμε την αναβάθμιση ενός TM5 με το Thermomix Friend αντί για το νεότερο μοντέλο TM6. Μιλάμε για δύο εντελώς διαφορετικές συσκευές, όχι μόνο από άποψη κόστους αλλά φυσικά και δυνατοτήτων και λειτουργιών.

Από τη μέχρι τώρα εμπειρία που έχω χρησιμοποιώντας το, θεωρώ ότι είναι από τα καλύτερα μαγειρικά αξεσουάρ που κυκλοφορούν για το επίπεδο μαγειρικών δυνατοτήτων που προσφέρει.

ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ

Η συσκευή αυτή έρχεται να συμπληρώσει τη συλλογή των Thermomix η οποία ήδη βρίσκεται στην έκτη γενιά συσκευών της. Η νέα αυτή συσκευή διευρύνει και πολλαπλασιάζει τις δυνατότητες των βασικών μοντέλων. Είναι συμβατό με αυτές μέσω σύνδεσης Bluetooth και είναι ιδανικό για την παρασκευή συνοδευτικών παρασκευών ενώ ταυτόχρονα μαγειρεύεται το βασικό πιάτο στον κάδο του TM.

Μείνετε συντονισμένοι για το νέο post το οποίο θα ακολουθήσει με αναλυτικό review για το TM Friend ώστε να να αποφασίσετε εάν αξίζει μία θέση στην κουζίνα σας ή όχι.

Ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο το post για το Thermomix Friend. Η Πρώτη Γνωριμία με το Νέο μου Φίλο. Αφήστε ένα σχόλιο ή τυχόν απορίες που μπορεί να έχετε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Flavors-recipes για να λάβετε δωρεάν το eBook συνταγών, μαγειρικά tips και πολλά ακόμη – Cheers!

Ενημερωθείτε για όλα όσα χρειάζετε να γνωρίζετε αναφορικά με τη χρήση του Thermomix εδώ.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *