Thermomix Friend 2021 Review. Το Δοκιμασαμε και Μας Αρεσε

Thermomix Friend 2021 Review. Το Δοκιμασαμε και Μας Αρεσε

Thermomix Friend 2021 Review. Το δοκιμάσαμε και μας άρεσε. Επιτέλους ήρθε και στην ελληνική αγορά και οφείλω να πω ότι είναι χωρίς ανταγωνισμό! Φυσικά και αναρωτηθήκαμε τί μπορεί να προσφέρει οπότε μία δοκιμή ήταν αρκετή για να μας πείσει!

Για το νέο Thermomix Friend, για το οποίο ήδη αναφερθήκαμε σε προηγούμενο post, θα διαβάσετε ένα αναλυτικό review να μάθετε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε. Τεχνικά χαρακτηριστικά και μαγειρικές λειτουργίες. Let’s go!

Η ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ THERMOMIX FRIEND ΓΙΑ ΤΟ 2021 ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Μόλις κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά η νέα έξυπνη συσκευή μαγειρικής, το Thermomix Friend. Είναι ένα μηχάνημα και κατά βάση επέκταση των βασικών TM5 και TM6 μοντέλων και συνδέεται μαζί τους μέσω Bluetooth προσφέροντας νέες δυνατότητες και νέες μαγειρικές ευκαιρίες.

ΤΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΕΧΕΙ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟ TM6

Η νέα αυτή συσκευή έρχεται να μπει δυνατά και να συμπληρώσει τη συλλογή των Thermomix. Η λειτουργικότητά του είναι σαφώς μειωμένη σε σύγκριση με αυτή των βασικών Thermomix αλλά αυτός είναι και ο σκοπός. Δεν ήρθε να αντικασταστήσει αλλά να συμπληρώσει.

Σε καμία περίπτωση δεν είναι μία συσκευή χαμηλού κόστους γιατί δεν υστερεί καθόλου σε ποιότητα κατασκευής. Το Thermomix Friend δεν είναι λειτουργικά αυτόνομο αλλά λειτουργεί ταυτόχρονα με το TM6. Και εδώ είναι η ουσία!

Το μηχάνημα αυτό, επιτρέπει την παρασκευή ταυτόχρονων συνταγών άρα και πιάτων αλλά και την παρασκευή μίας συνταγής σε πολλαπλάσια ποσότητα. Μια άλλη εξαιρετική δυνατότητα αυτού, είναι το γεγονός ότι μπορεί να φτιάξει παράλληλα ορισμένες συνταγές που απαιτούν δύο συγκεκριμένες προετοιμασίες. Επιπλέον, το Thermomix Friend μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κρατήσει ένα πιάτο ζεστό καθώς ετοιμάζεται ένα άλλο παράλληλα με το TM5 και το TM6.

ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ TMF

Η βάση. Όπως και κάθε άλλο μηχάνημα έτσι και αυτό, αποτελείται από μία στοιβαρή βάση η οποία φιλοξενεί το μηχανισμό λειτουργίας δύο ταχυτήτων, αυτών της πρώτης και της δεύτερης, μειωμένης ισχύς για να είναι πιο ασφαλές και αντίστροφη κίνηση των μαχαιριών για να εξυπηρετεί διαφορετικό σκοπό. Δεν είναι τόσο περίτεχνη όσο των βασικών TM αλλά είναι απόλυτα λειτουργική φιλοξενώντας και τον θερμικό αισθητήρα.

Περιλαμβάνει τον περιστροφικό διακόπτη, τη digital οθόνη, το καλώδιο λειτουργίας και το διακόπτη αναγνώρισης TM5 ή TM6 για τη συνδεσιμότητα.

Ψηφιακή οθόνη. Η digital οθόνη του μηχανήματος είναι ευκρινής και λειτουργική δίχως να παρουσιάζεται δυσκολία στην ανάγνωση από οποιαδ΄ήποτε γωνία και υπό διαφορετικό φωτισμό (τεχνικό, φυσικό φως).

Ενδείξεις μαγειρέματος. Αυτές περιλαμβάνουν το χρόνο, τη θερμοκρασίες, την επιλογή των τεχνικών και της ταχύτητας.

Η ρύθμιση του χρόνου μαγειρέματος γίνεται χειροκίνητα έως 120 λεπτά και χωρίς τις ειδικές λειτουργίες του sous-vide και του slow cooking ενώ η ρύθμιση της λειτουργίας είναι έως το Varoma και με μεταβολή (αύξηση και μείωση) της τάξης των 5°C.

Η ταχύτητα όπως πραναφέρθηκε είναι 1 και 2 και η κίνηση των μαχαιριών είναι ανάστροφη.

Ένδειξη συνδεσιμότητας Bluetooth. Το απόλυτο χαρακτηριστικό της συσκευής και η μεταδοσή της λειτουργίας των βασικών Thermomix.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ TMF VS TM

Θα γίνει λόγος των λειτουργιών των μηχανημάτων για να γίνουν πιο κατανοητές οι διαφορές μεταξύ τους και ποιά είναι τα οφέλη τα οποία μπορεί να αποκομίσει κάποιος στην κάθε περίπτωση.

Οι βασικές λειτουργίες του TMF περιλαμβάνουν τη μαγειρική στον ατμό, το σοτάρισμα, την ανάδευση ή ανακάτεμα και το βράσιμο ενώ το TM μπορεί να ζυγίσει, να κόψει και να ανακατέψει σε ταχύτητα μεγαλύτερη της 2 και πάνω. Επίσης, πολτοποιεί τα τρόφιμα, αλέθει ό,τι βάλετε στο νου σας, ζυμώνει και συνθλίβει.

ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ; ΝΑΙ ΑΛΛΑ..ΟΧΙ!

Σίγουρα θα πήρατε μία έκφραση απογοήτευσης και θα σκεφτήκατε ΄ότι δεν αξίζει η αγόρα του Thermomix Friend. Παρ’ όλο που με την πρώτη ματιά φαντάζει έτσι, στην πραγματικότητα η λειτουργικότητά του είναι βασικότερη από αυτή του TM5 και TM6.

Κατά βάση θα πρέπει να υπάρχει στο νου σας ότι δε λειτουργεί αυτόνομα οπότε αυτομάτως έχετε ξεχωρίσει ένα λόγο για να το αποκτήσετε. Την ονομασία του ως Friend, δεν την έδωσαν τυχαία σε καμία περίπτωση. Πολύ απλά γιατί ως φίλος δέχεται τις μαγειρικές προτάσεις του βασικού μηχανήματος και είναι πρόθυμο να βοηθήσει! Αρκεί, η συνδεσιμότητα των δύο με τη χρήση του Bluetooth. Ακολούθως, με απλές κινήσεις, εισάγει κανείς τα μαγειρικά βήματα και το παιχνίδι ξεκινάει.

Όσες λειτουργίες δεν εξυπηρετεί το TMF, σημαίνει ότι η συνταγή θα πρέπει να ξεκινήσει ή να εξυπηρετηθεί ως ένα σημείο από το TM5 ή TM6. Όπως για παράδειγμα να αναμείξετε τα υλικά παρασκευής της συνταγής. Και ακολούθως να ολοκληρωθεί στον κάδο του TMF. Μία ποσότητα κρυσταλλικής ζάχαρης να γίνει άχνη ή να παρασκευαστεί μία ζύμη.

Το ίδιο πρέπει να ακολουθείται και για ορισμένες συνταγές οι οποίες απαιτούν υψηλές θερμοκρασίες. Όλες αυτές οι συνταγές ξεκινούν από το Thermomix, και ολοκληρώνονται στο TMF.

Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ THERMOMIX FRIEND

Το review δε θα ήταν ολοκληρωμένο εάν δε γίνει λόγος για το σχεδιασμό του μηχανήματος, το οποίο μπορεί να μικρότερο σε μέγεθος αλλά μεγάλο σε δυνατότητες.

Όσον αφορά το σχεδιασμό, το Thermomix Friend είναι ένα μικρό, συμπαγές μηχάνημα. Ωστόσο, παρόλο που είναι μικρότερο, μπορεί να φιλοξενήσει ένα μεγάλο κάδο μέχρι τη χωρητικότητα του μεγάλου Thermomix TM6. Ωστόσο, να θυμάστε ότι αυτός ο κάδος δεν παρέχεται με το Thermomix Friend αλλά με έναν δικής του χωρητικότητας.

ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Κερδίζεις χρόνο. Με το TMF σε πλήρη λειτουργία κερδίζει κανείς τη λειτουργία του κάδου του TM άρα και τη δυνατότητα να γίνει μία συνταγή ενώ ολοκληρώνεται κάποια άλλη στο TMF. Δηλαδή, να δουλεύετε παράλληλα.

Μεγαλύτερες ποσότητες. Δύο κάδοι σε λειτουργία για μία συνταγή και αυτομάτως εξυπηρετείται καλύτερα μία μεγάλη οικογένεια, η μαγειρική για την εβδομάδα που ΄έχετε μπροστά σας, ακόμα και για ένα τραπέζι με φίλους.

Ολοκληρωμένα μενού. Παράλληλες παρασκευές, συμπληρωματικές συνταγές άρα και ολοκληρωμένα μενού. Απλά και γρήγορα.

ΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥ TMF

Ο μηχανισμός περιορίζεται στις 200 σ.α.λ., κάτι που δεν είναι αρκετό για να μπορεί να αναμείξει επιτυχώς αλλά και η ταχύτητα που είναι σχετικά χαμηλή. Άρα, πρέπει να αποφεύγονται περίπλοκες συνταγές ή να έχουν υποστεί κάποια προετοιμασία στο TM6 προτού ολοκληρωθούν στο TMF. Επίσης, ίσως υπάρχει δυσκολία στη διαχείριση μεγάλων κομματιών κρέατος και πιο σκληρών υλικών.

Η μη διαχείριση, για την ώρα τουλάχιστον, ανεξάρτητων προγραμμάτων μαγειρικής και καθοδηγούμενων συνταγών οι οποίες προβάλονται μόνο στο κυρίως μηχάνημα. Επίσης οι συντάγες του είναι ακόμα περιορισμένες στον αριθμό αλλά μέρα με τη μέρα ανανεώνονται.

Το Thermomix Friend δεν μπορεί να διαχειριστεί αυτόματα προγράμματα. Η οθόνη είναι επίσης πολύ μικρή, καθιστώντας αδύνατη την ενσωμάτωση της καθοδηγούμενης μαγειρικής, η οποία μπορεί να προβληθεί μόνο στο κύριο μηχάνημα.

ΤΕΛΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ TMF

Καθώς όσοι είναι κάτοχοι TM5 και TM6 είναι απαιτητικοί από την αγορά τους και τις δυνατότητες των μηχανημάτων τους, το TMF ήρθε το 2021 στην ελληνική αγορά για να μείνει και να εδραιωθεί. Και φυσικά να διατηρήσει τη φήμη του για την παρασκευή πιάτων που αγγίζουν την τελειότητα!

Το Thermomix Friend μπορεί επίσης να αγοραστεί με μοναδικό λόγο την αύξηση της ποσότητας που μπορεί να μαγειρευτεί και το όφελος του χρόνου.

Συνολικά όμως, η ευκολία χρήσης που προσφέρει αυτό το μηχάνημα είναι αδιαμφισβήτητη. Η εργονομία του μοναδική προσφέροντας εξαιρετική μαγειρική εμπειρία ακόμα και για κάποιον αρχάριο . Επιπλέον, η σύνδεση Bluetooth με το Thermomix είναι πολύ εύκολη αφού έτσι εξοικονομείται πολύτιμος χρόνος που μπορεί να φτάσει μέχρι και την παρασκευή πιάτων στο μισό χρόνο που θα χρειάζονταν. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι όλα τα σκεύη του TM6 είναι συμβατά με το συνοδευτικό.

Ωστόσο, εάν έρθετε σε επικοινωνία με έναν σύμβουλο Thermomix, θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τη συσκευή και έτσι να αποφασίσετε εάν αξίζει την αγορά του.

Όπως αναφέρθηκε, δεν πρόκειται για μία μίνι έκδοση του Thermomix, αλλά για επέκταση αυτού, ικανό να μαγειρεύει, να αναμειγνύει, να σιγοβράζει, να βράζει στον ατμό και να ζεσταίνει. Οι υπόλοιπες λειτουργίες θα παραμείνουν στο βασικό μηχάνημα.

Ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο το post για το Thermomix Friend 2021 Review. Το Δοκιμάσαμε και μας Αρέσει. Αφήστε ένα σχόλιο ή τυχόν απορίες που μπορεί να έχετε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Flavors-recipes για να λάβετε δωρεάν το eBook συνταγών, μαγειρικά tips και πολλά ακόμη – Cheers!

Ενημερωθείτε για όλα όσα χρειάζετε να γνωρίζετε αναφορικά με τη χρήση του Thermomix εδώ.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *