Η πιο Ευκολη Μηλοπιτα με Κανελα Κεϋλανης

Η πιο Ευκολη Μηλοπιτα με Κανελα Κεϋλανης

Η πιο εύκολη μηλόπιτα με κανέλα Κεϋλάνης. Το μήλο είναι αγαπημένο φρούτο και τόσο αγαπημένη η κανέλα που αλλάζει εκπληκτικά τη γεύση με το άρωμά της. Η μηλόπιτα αυτή είναι υπό-ξινη, ζουμερή και τη συνοδεύω με το πρωϊνό ή το απογευματινό μου τσάι και φυσικά με ένα scoop παγωτό βανίλιας!

ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ

Με αυτή τη συνταγή θα κάνετε την πιο ευωδιαστή μηλόπιτα με τα πιο πλούσια αρώματα. Το επιδόρπιο αυτό λατρεύεται και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού, Ευρώπη και Αμερική.

Οι συνταγές που υπάρχουν για την παρασκευή μηλόπιτας είναι πάμπολλες. Ανοιχτή, σκεπαστή, αμερικάνικη, αναποδογυριστή, τριφτή, στριφτή, είναι μονάχα μερικές που μπορώ να σκεφτώ τώρα. Για εμένα προσωπικά δεν υπάρχει μηλόπιτα που να μην μου αρέσει και πάντα είναι στις επιλογές των πιάτων που θα δοκιμάσω.

Η συνταγή αυτή πετυχαίνει τον ιδανικό συνδυασμό υλικών. Τα μήλα, η κανέλα, δίνουν ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα. Έχω μαζέψει δεκάδες συνταγές μηλόπιτας όμως αυτή θεωρώ ότι είναι μία από τις πιο εύκολες και γρήγορες. Για αυτό την κάνω χρόνια κι ευτυχώς με την ίδια επιτυχία.

Η ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑ

Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για να ικανοποιήσει όλα τα γούστα και πολύ εύκολη στην παρασκευή της. Όταν γίνεται κουβέντα για μηλόπιτα, υπάρχουν ξεκάθαρα αυτοί που τους αρέσει η μηλόπιτα με χοντροκομμένες φέτες μήλου και εκείνων όσων την προτιμούν με κρεμώδη πολτό μήλου ως γέμιση.

Για εμένα κάθε μηλόπιτα ή τάρτα μήλου είναι ένα από εκείνα τα ιδιαίτερα πιάτα που ολοκληρώνουν ένα πραγματικά ωραίο γεύμα. Ειδικά τώρα που είναι η κατάλληλη εποχή για τα μήλα και έχει αρχίσει να κρυώνει ο καιρός.

Δεν υπάρχει πραγματικά καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσετε να φτιάχνετε αυτή την εύκολη μηλόπιτα με κανέλα!

ΠΟΙΑ ΠΟΙΚΙΛΛΙΑ ΜΗΛΩΝ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ

Ξεκινώντας, θα αναφέρω ότι η επιλογή της ποικιλλίας των μήλων που θα χρησιμοποιηθούν, είναι καθαρά προσωπική επιλογή. Από προσωπική επιλογή, η καλύτερη ποικιλλία μήλων για να επιλέξετε για την πίτα σας, είναι αυτή που συνδυάζει την ελαφρώς υπό-ξινη γεύση του φρούτου και τη δυνατότητα να διατηρούν το σχ΄ήμα τους όταν ψήνονται. Να είναι δηλαδή σφιχτά.

Μου αρέσει να χρησιμοποιώ τα μήλα Granny Smith επειδή είναι όντως σφιχτά καθώς επίσης και η ποικιλλία Golden. Και οι δύο επιλογές συνδυάζονται εξαιρετικά για ένα άριστο γευστικό αποτέλεσμα.

Ελπίζω να απολαύσετε τη συνταγή για την Πιο Εύκολη Μηλόπιτα με Κανέλα Κεϋλάνης. Αφήστε ένα σχόλιο και δώστε τη βαθμολογία σας στο κάτω μέρος αυτό του post όταν τη δοκιμάσετε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Flavors-recipes για νέες δωρεάν συνταγές, μαγειρικά tips και πολλά ακόμη – Cheers!

Όλες τις συνταγές θα τις βρείτε εδώ.

Μηλόπιτα με Κανέλα Κεϋλάνης

Prep Time15 minutes
Cook Time50 minutes
Total Time1 hour 5 minutes
Course: Dessert
Keyword: κανέλα, μήλα, μηλόπιτα
Servings: 6 μερίδες
Author: admin

Equipment

  • Thermomix
  • Σκεύος 30×15

Ingredients

Για τη ζύμη

  • 210 γρ. αλεύρι
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 90 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή

Για τη γέμιση

  • 2-3 μήλα Ποικιλλία της αρεσκείας σας
  • 30-45 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κ.γ. κανέλα Κατά προτίμηση Κεϋλάνης
  • 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο

Για την επικάλυψη

  • 250 ml γάλα
  • 50 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1/2 κ.γ. βανίλια
  • 2 αυγά

Instructions

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη, το baking powder και το βούτυρο σε κομμάτια. Το δουλεύουμε μέχρι να γίνει λεπτά κομμάτια ενώ δεν πρέπει να υπάρχουν υπόλοιπα κομμάτια από το βούτυρο.
  • Απλώνουμε το μισό από αυτό το μείγμα σε σκεύος 30×15 και επάνω απλώνουμε τα μήλα σε φέτες.
  • Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και το κανελο-γαρύφαλο και απλώνουμε το υπόλοιπο μέρος του στερεού μείγματος επάνω από τα μήλα.
  • Στο Thermomix χτυπάμε το γάλα, τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνει ένα αφράτο και ομοιογενές μείγμα και περιχύνουμε με αυτό τη μηλόπιτα έως ότου καλυφθεί όλη η επιφάνεια.
  • Περιμένουμε 10' και ανάβουμε το φούρνο στους 180°C (αντίσταση) , βάζουμε τη μιλόπιτα πιο κάτω από τη μέση και ψήνουμε για 50'-55'.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Notes

Καλή επιτυχία!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating