Το Πιο Γρηγορο Vegan Κεικ με Ινδοκαρυδο και Εσπεριδοειδη

Το Πιο Γρηγορο Vegan Κεικ με Ινδοκαρυδο και Εσπεριδοειδη

Το πιο γρήγορο vegan κέικ με ινδοκάρυδο και εσπεριδοειδή, φτιάχνεται σε μόλις 1 λεπτό, δίχως αυγά, γαλακτομικά ή βούτυρο. Είναι ένας υπέροχος συνδυασμός που θα λατρέψουν όλοι!

Εσπεριδοειδη και Ινδοκαρυδο

Σίγουρα δεν είναι ο πιο συνηθισμένος συνδυασμός αλλά τα δύο αυτά συστατικά ταιριάζουν εκπληκτικά! Αυτή η συνταγή για το vegan (άρα και νηστίσιμο!) κέικ η οποία έχει χυμό πορτοκαλιού και ξύσμα, έχει στον υπέρτατο βαθμό αυτό το ξεχωριστό και υπέροχο άρωμα εσπεριδοειδών.

Η χρήση του ινδοκάρυδου δίνει το πραγματικό twist στην όλη γεύση του. Και παρόλο που το πορτοκάλι δεν είναι το χαρακτηριστικό καλοκαιρινό φρούτο, είναι ένα ελαφρύ και υπέροχο μυρωδάτο vegan κέικ. Παραμένει υγρό και αφράτο στο εσωτερικό του και έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα υφή.

Η ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ

Η ιδέα για αυτό το κέικ ήρθε μέσα από τις αναζητήσεις μου για κάτι πιο γρήγορο, ανάλαφρο στη γεύση και φυσικά νηστίσιμο. Επίσης, είναι μία συνταγή ή οποία στην κυριολεξία πετάς τα υλικά μέσα στον κάδο, βάζεις σε λειτουργία το Thermomix και είναι έτοιμο!

Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα υγρό, αφράτο πορτοκαλένιο κέικ , με άρωμα από εσπεριδοειδή και στη συνέχεια πολλή καρύδα επειδή απλά τη λατρεύω!

Η ΓΕΥΣΗ

Είναι ένα φωτεινό και δροσιστικό έδεσμα! Είναι γλυκό από το πορτοκάλι το οποίο του δίνει μια υπέροχα φρέσκια και ελαφρώς πιο δυνατή χαρακτηριστική γεύση. Και παρόλο που αυτό το κέικ περιέχει το ινδοκάρυδο, το πορτοκάλι εξακολουθεί να είναι η κυρίαρχη ζωντανή γεύση.

Η ΥΦΗ

Θα διαπιστώσετε ότι αυτό το κέικ είναι πιο αφράτο, πιο αέρινο, ελαφρύτερο και πολύ πιο υγρό από τα τυπικά κέικ. Ένας λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι επειδή τα φυσικά σάκχαρα που βρίσκονται στον χυμό πορτοκαλιού παίζουν σημαντικό ρόλο στην υφή του ψημένου κέικ, δίχως να έχει τίποτα να ζηλέψει από τις συνταγές με τη χρήση γαλακτομικών προϊόντων.

Στην ξεχωριστή υφή του φυσικά παίζει και ρόλο η προσθήκη του ινδοκάρυδου με τα φυτικά του έλαια και την τραγανότητά του.

Η ΕΥΚΟΛΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Απλά, έχουμε τη συνταγή για το πιο εύκολο, γρήγορο vegan κέικ ever! Εάν διαβάσετε τη συνταγή θα δείτε ότι δε χρειάζεται πάνω από 10 λεπτά προετοιμασίας των υλικών και του μείγματος μαζί προτού το βάλουμε στο φούρνο. Και μόλις 1 λεπτό για το μείγμα. Δεν απαιτείται ιδαίτερη προετοιμασία, ούτε διακόσμηση. Είναι μια υπέροχη συνταγή την οποία πρέπει να δοκιμάσετε!

Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΧΥΜΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

Η συνταγή αυτή, απαιτεί τη χρήση χυμού πορτοκαλιού. Προσθέτοντας χυμό πορτοκαλιού, δίνει την ένταση στη γεύση που το κάνει τόσο ξεχωριστό. Βέβαια, μπορείτε να αντικαταστήσετε το πορτοκάλι και να προσθέσετε χυμό μανταρινιού ή ακόμα και γκρεϊπφρουτ.

Επίσης, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ο χυμός θα κάνει το κέικ πιο αφράτο. Ως αποτέλεσμα, το κέικ θα είναι πιο μαλακό από το συνηθισμένο και καθόλου πυκνό.

Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε, ότι το κέικ είναι δύσκολο να κοπεί αφού είναι τόσο μαλακό. Χρησιμοποιείστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να το κόψετε για να μη διαλυθεί. Προσοχή όμως, εάν χρησιμοποιείσετε ένα οδοντωτό μαχαίρι διότι μπορεί να σας διαλυθεί η φέτα του κέικ.

Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΟΔΑΣ

Η συνταγή αυτή θέλει τη χρήση σόδας αναψυκτικού. Σκέφτηκα λοιπόν να αυτοσχεδιάσω λίγο και αντί να προσθέσω την απλή σόδα, να προσθέσω σόδα με γεύση μανταρίνι και περγαμόντο.

Η σόδα που χρησιμοποίησα είναι ένα premium αναψυκτικό της αγοράς το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε πολύ εύκολα. Συνδυάζει τη δροσιστική γεύση και τα αρώματα του μανταρινιού και του περγαμόντου. Η ιδιαιτερότητα της γεύσης του απλά απογείωσε το κέικ!

Αυτό που χρειάζεται να επισημάνω, είναι ότι εάν σκοπεύετε να προσθέσετε το αναψυκτικό τότε προτείνω να μειώσετε την ποσότητα της ζάχαρης γιατί η συγκεκριμένη γεύση της σόδας περιέχει ζάχαρη. Εάν όμως προσθέσετε την απλή σόδα τότε αφήστε τη ζάχαρη ως έχει στη συνταγή που βρίσκετε εδώ.

TIPS AND TRICKS

Η επάλειψη της μαρμελάδας. Στη συνταγή αυτή χρησιμοποίησα μαρμελάδα με γεύση μανταρίνι αλλά και βερύκοκο εάν έχετε παραδείγματος χάριν λόγω εποχής τότε μπορείτε να τη χρησιμοποιείσετε μια χαρά. Είναι ένα σημαντικό βήμα και δεν πρέπει να παραληφθεί. Κια θα σας εξηγήσω το λόγο αμέσως.

Επειδή η συνταγή δεν περιέχει καθόλου συστατικά με ζωϊκό λίπος, η μαρμελάδα θα βοηθήσει το κέικ να συγκρατήσει την υγρασία στο εσωτερικό του και να παραμείνει γλασερό μέχρι την τελευταία στιγμή. Σαν ένα είδος μόνωσης θα μπορούσε να πει κανείς.

Αναφορικά με το ξύσμα του πορτοκαλιού και το φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού, καλό είναι να τα έχετε έτοιμα αμέσως πριν ξεκινήσετε τη συνταγή. Εάν παραμείνουν για ώρα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, οξειδώνονται και θα χάσουν σε άρωμα, γεύση και χρώμα και κάτι τέτοιο δεν το επιθυμούμε.

Ενδεχομένως λόγω ζέστης ή εάν δεν καταναλωθεί άμεσα, να θέλετε να το φυλάξετε στο ψυγείο σας. Το κέικ μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο έως και 5-6 ημέρες λαι θα δείτε ότι μετά θα κόβεται πολύ εύκολα. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου και απολαύστε το.

Σε αυτό το post, θα βρείτε όλα τα μυστικά για να φτιάχνετε τα πιο υπέροχα κέικ με το Thermomix. Μην το χάσετε!

Ελπίζω να απολαύσετε τη συνταγή για το Το Πιο Γρήγορο Vegan Κέικ με Ινδοκάρυδο και Εσπεριδοειδή. Αφήστε ένα σχόλιο και δώστε τη βαθμολογία σας στο κάτω μέρος αυτό του post όταν τη δοκιμάσετε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Flavors-recipes για νέες δωρεάν συνταγές, μαγειρικά tips και πολλά ακόμη – Cheers!

Όλες τις συνταγές με τη χρήση Thermomix ή χωρίς θα τις βρείτε εδώ.

Γρήγορο Vegan Κέικ με Ινδοκάρυδο & Εσπεριδοειδή

Prep Time10 minutes
Cook Time1 minute
Total Time1 hour
Course: Dessert
Keyword: cake, vegan
Servings: 10

Equipment

  • Thermomix TM6, Μακρόστενη φόρμα κέικ 30×10

Ingredients

  • 240 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 160 γρ. λάδι ελαφρύ καλαμποκέλαιο
  • 40 γρ. ινδοκάρυδο
  • 10 γρ. ινδοκάρυδο για πασπάλισμα
  • 115 γρ. χυμό πορτοκάλι φυσικό
  • 10 γρ. baking powder
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 βανίλια
  • 170 γρ. σόδα αναψυκτικό με γεύση μανταρίνι (προαιρετικά)
  • μαρμελάδα εσπεριδοειδών

Instructions

  • Βάζω στον κάδο του TM το αλεύρι, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το ινδοκάρυδο, τη βανίλια και το baking powder και ανακατεύω για 5 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 4.
  • Προσθέτω τα υγρά υλικά, το λάδι, το χυμό και τη σόδα και ανακατεύω για 15 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 4.
  • Στρώνω μια μουσκεμένη λαδόκολλα σε στη φόρμα του κέικ και ρίχνω το μείγμα.
  • Ψήνω για περίπου 50 λεπτά στους 180° C σε προθερμασμένο φούρνο.
  • Όταν ψηθεί το κέικ, αφαιρώ προσεχτικά με τη λαδόκολλα και το αφήνω να κρυώσει επάνω σε μία σχάρα.
  • Αλείφω προσεχτικά στην επιφάνεια με ένα πινέλο μαρμελάδα και κατά προτίμηση πασπαλίζω και με ινδοκάρυδο.
  • Έτοιμο για σερβίρισμα.

Notes

Καλή επιτυχία!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating