8 Απλες Συμβουλες που Λειτουργουν ως δια Μαγειας

8 Απλες Συμβουλες που Λειτουργουν ως δια Μαγειας

Back to Basics με 8 απλές συμβουλές που λειτουργούν ως δια μαγείας και είναι εκείνα τα μικρά μυστικά, οι πληροφορίες, τα στοιχεία, τα οποία μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι αποτελούν την ουσία για τις δυνατότητες του Thermomix.

Παρακάτω, θα βρείτε 8 απλές συμβουλές για να είστε πανέτοιμοι και πανέτοιμες να υποστηρίξετε κάθε παρασκευή του Thermomix, εύκολες αλλά και πιο challenging για εσάς!

1. Το ΚΑΠΑΚΙ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 100 ml

Μικρή αλλά σημαντική πληροφορία ειδικά εάν κάποιος είναι νέος κάτοχος ή χρήστης του Thermomix. Το MC (measuring cup), όπως αλλιώς μπορείτε να το συναντήσετε, είναι χωρητικότητας 100 ml. Επομένως, υπάρχει διαθέσιμη στα χέρια σας μία έτοιμη μεζούρα.

2. ΚΟΨΤΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ, ΕΧONΤΑΣ ΤΟΝ ΚΑΔΟ ΣΤΕΓΝΟ

Για τη λειτουργία της κοπής, ειδικά εάν πρόκειται για αλεσμένα (ψιλοκομμένα) ξηρά συστατικά (καρποί, σπόροι, δημητριακά), ιδανικό είναι να έχετε εντελώς στεγνό τον κάδο του TM. Προσοχή, στην εκτέλεση της συνταγής και την εναλλαγή των συστατικών να μην ξεχάσετε να στεγνώσετε όπως πρέπει.

3. ΔΕ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΞΑΝΑ ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ

Είναι η ώρα να γλυτώσετε κάποια χρήματα αφού δε θα χρειαστεί να ξανά αγοράσετε άχνη ζάχαρη. Έχοντας στο ντουλάπι τροφίμων σας την κλασσική κρυσταλλική ζάχαρη, το μόνο που θα χρειαστεί θα είναι να βάλετε την επιθυμητή ποσότητα στον κάδο του TM και να αλέσετε για μερικά δευτερόλεπτα. Χρησιμοποιείτε όση ποσότητα αναφέρει η συνταγή που παρασκευάζετε και μπορείτε να αποθηκεύσετε την υπόλοιπη.

4. Ο ΚΑΔΟΣ ΤΟΥ ΤΜ ΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ (ΚΑΙ) ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ

Σε κάθε περίπτωση παρασκευής ενός πιάτου, το οποίο δε χρειάστηκε να χρησιμοποιηθεί ή επιθυμείτε να το δουλέψετε την επόμενη ημέρα, μπορείτε να τοποθετήσετε τον κάδο στο ψυγείο.

Παίρνετε τον κάδο κατευθείαν από το ψυγείο, ξαναζεσταίνετε για μερικά λεπτά και χρησιμοποιείτε όπως επιθυμείτε. Το μόνο αρνητικό είναι, ότι μένετε χωρίς κάδο σε περίπτωση που έχετε άλλες παρασκευές. Εκτός εάν έχετε έναν δεύτερο!

5. ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΤΑΝ ΖΥΓΙΖΕΤΕ

Εάν η συνταγή απαιτεί να προσθέσετε κάποιο άλευρο ή ζάχαρη, το βέλτιστο θα είναι θα ρίχνετε με λίγη προσοχή για να γίνεται σωστά η ζύγιση. Αυτό και μόνο για να αποφευχθεί η προσθήκη παραπάνω ποσότητας.

Η ζυγαριά του Thermomix είναι ακριβείας και η μέτρηση γίνεται στο γραμμάριο.

6. Η ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ TM ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΙΣΙΑ

Όπως έχει αναφερθεί σε προηγούμενα post, είναι πολύ σημαντικό το μηχάνημα να είναι τοποθετημένο σε πάγκο με ίσια επιφάνεια δίχως να ακουμπάει η βάση του σε τυχόν αντικείμενα. Από μπλεγμένα καλώδια μέχρι τυχόν υπολείμματα συστατικών που υπάρχουν κατά τη διάρκεια παρασκευής της συνταγής.

Παίζει σημαντικό ρόλο για το μηχανισμό ζύγισης και την ορθή λειτουργία της ζυγαριάς γενικότερα. Για όποιον βέβαια επιθυμεί το κάτι παραπάνω, μπορεί να προμηθευτεί τις ειδικές επιφάνειες ή βάσεις στήριξης και μεταφοράς. Ειδικά σχεδιασμένες για το TM.

Είναι πολύ σημαντικό κάθε χρήστης Thermomix νέος ή παλιός, να δείχνει μεγάλη προσοχή στον τρόπο μεταφοράς του μηχανήματος.

7. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΑΔΟ ΤΟΥ TM

Για κανένα λόγο δε θέλετε να καταστραφεί ο κάδος σας. Είναι πολύ ανθεκτικός αλλά σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να χρησιμοποιείτε κάποιο μεταλικό αντικείμενο. Είτε αυτό είναι κάποια σπάτουλα ανάδευσης είτε ένα κουτάλι, είτε ο,τι μπορεί να βάλει ο νους σας.

Η ασφαλέστερη επιλογή και λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, είναι η ειδική σπάτουλα που υπάρχει με την αγορά του μηχανήματος. Είναι από σιλικόνη για να μη χαράσει, με ειδική κατασκευή για να να μην υπάρχει και κίνδυνος να ακουμπήσει κάποιος τα μαχαίρια.

Βασικά, είναι αυτό που χρειάζεται για την ανάδευση των υλικών σας και κάθετί που απαιτεί η συνταγή.

8. ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ TURBO

Χρησιμοποιήστε ταχύτητα turbo για να καθαρίσετε τα μαχαίρια σας. Για κάθε ζύμη που φτιάχνετε κι έχει κολλήσει στη βάση, ρυθμίστε στην ταχύτητα turbo για 1-2 δευτερόλεπτα και δε θα μείνει κανένα υπόλειμμα στα μαχαίρια. Μετά, πολύ εύκολα μπορούν και να καθαριστούν και να πάρετε τα πάντα από τα τειχώματα του κάδου με τη χρήση της σπάτουλας.

Εάν θέλετε να μάθετε τα πάντα για τον καθαρισμό του κάδου, διαβάστε εδώ ενώ πολλά χρήσιμα posts πρόκειται να ακολουθήσουν. Stay tuned!

Ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο το post Back to Basics με 8 Απλές Συμβουλές που Λειτουργούν ως δια Μαγείας. Αφήστε ένα σχόλιο ή τυχόν απορίες που μπορεί να έχετε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Flavors-recipes για να λάβετε δωρεάν το eBook συνταγών, μαγειρικά tips και πολλά ακόμη – Cheers!

Δείτε όλα τα post που αφορούν το TM εδώ.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *