6 Αληθειες για το Thermomix που Ολοι Πρεπει να Γνωριζουν

6 Αληθειες για το Thermomix  που Ολοι Πρεπει να Γνωριζουν

6 Αλήθειες για το Thermomix που όλοι πρέπει να γνωρίζουν προτού το αγοράσουν και θα πρέπει να γνωρίζεις και εσύ. Είναι κάποιες σκέψεις τις οποίες είχα εξ’αρχής στο μυαλό μου. Μετά από χρόνια χρήσης και μαγειρικής θα ήθελα να τις μοιραστώ μαζί σας.

Η ΣΩΣΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ

Για να μην παρεξηγηθώ, θα ξεκαθαρίσω από την αρχή ότι λατρεύω το Thermomix μου και ο,τιδήποτε έχει σχέση με αυτό. Από την πρώτη στιγμή που μπήκε στη ζωή μου. Για εμένα αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο το οποίο διευκολύνει την καθημερινότητά μου.

Απλά, όπως συμβαίνει με καθετί στη ζωή μας, έρχεται η στιγμή του απολογισμού και της αξιολόγησης. Παρατήρησα λοιπόν, ότι υπάρχουν μερικά πράγματα τα οποία θεωρώ σωστό να μάθει όποιος ενδιαφέρεται να αποκτήσει ένα TM.

Επειδή όμως πρίν αρκετά χρόνια το Thermomix δεν ήταν τόσο διαδεδομένο, είναι λογικό να μην μπορούσες να λάβεις ενημέρωση από κάποιον που το χρησιμοποιούσε. Επειδή όμως οι εποχές άλλαξαν, θεωρώ ότι παραθέτοντας τις σκέψεις μου, θα βοηθήσω όσους είναι ήδη κάτοχοι ή σκέφτονται να αγοράσουν ένα.

1. ΑΛΛΑΖΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ, ΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΥΓΙΣΗ

Μαγειρεύοντας από μικρή ηλικία ήταν κάτι το οποίο πάντα μου άρεσε. Στις αρχές όμως, η μαγειρική μου βασιζόταν καθαρά στη διαίσθηση παρά σε ακριβείς μετρήσεις και ζυγίζεις.

Η φιλοσοφία μου ήταν, ότι ξεκινάς την παρασκευή σου και προχωρώντας προσαρμόζεις ανάλογα. Δηλαδή η φιλοσοφία του “βλέποντας και κάνοντας”, η οποία ανακάλυψα στην πορεία ότι για τη μαγειρική είναι τελειώς λάθος.

Στις αρχές, έχοντας αγοράσει το Thermomix και θέλοντας να ακολουθήσω μία συνταγή, μου φάνηκε τόσο κουραστικό και δύσκολο να μείνω προσκολλημένη στις οδηγίες του, που είχα απογοητευθεί. Να ρυθμίσω τη θερμοκρασία ακριβώς, να ζυγίσω στο γρμμάριο τα συστατικά και να βάλω το χρόνο που πρέπει.

Με τον καιρό, ξεκινώντας να μετατρέπω τις αγαπημένες μου συνταγές ώστε να γίνονται στο Thermomix, ξεπέρασα την πρόχειρη διαδικασία την οποία ακολοθούσα για χρόνια. Επέλεξα συνταγές καθογηδούμενης μαγειρικής και μη, και ο τρόπος σκέψης μου άλλαξε, ενώ άρχισα να αντιλαμβάνομαι τις συνταγές πλέον με μία μόνο ανάγνωση. Ακολούθως, έμαθα να διαχειρίζομαι και καλύτερα τα υλικά μου.

Πλέον, το TM παρέχει την πλατφόρμα Cookidoo η οποία προσφέρει πληθώρα συνταγών και γνώσεων για να κάνετε μία ομαλή μαγειρική μετάβαση.

2. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ ΚΑΙ ΣΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ

Και αυτά τα χαρακτηριστικά του είναι που το κάνουν τόσο ιδιαίτερο και ξεχωριστικό, γιατί μπορεί κάποιος να κάνει εάν όχι τα πάντα..σχεδόν τα πάντα! Μιλώντας για παρασκευές συνταγών και επεξεργασίες υλικών. Μπορεί ένα κομμάτι κρέας να το κάνει κιμά, σπόρους και ξηρούς καρπούς να τους αλέσει σε μερικά δευτερόλεπτα.

Οπότε και αυτομάτως ξεχνάτε τη χρήση οποιουδήποτε άλλου βοηθητικού σκεύους.

3. ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΑΣ

Και πραγματικό εάν το ήξερα πρίν, δε θα είχα αργήσει τόσο να το αποκτήσω. Αυτό συμβαίνει γιατί πλέον με τη χρήση του Thermomix θα διαφοροποιήσετε τί πρέπει και τί δεν πρέπει να αγοράζετε έτοιμο και συσκευασμένο. Για τον απλό λόγο, ότι μπορεί κάποιος να έχει πλεόν τη δική του άχνη ζάχαρη, τα δικά του αλεσμένα μπαχαρικά, ακόμα και ζωμούς λαχανικών.

Και για να το πάω ένα βήμα παραπέρα, μπορεί να μη χρειαστεί να πάρετε ξανά έτοιμο ψωμί, γλυκίσματα και γενικά αρτοποιήματα, μαγιονέζα, ακόμα φρέσκους χυμούς.

Απλά μία περιήγηση στην εφαρμογή του την οποία ανέφερα και πριν, είναι αρκετή για να πειστεί κάποιος και να αλλάξει τη στάση του για τη μαγειρική κυριολεκτικά από το μηδέν.

6_alhthies_thermomix

4. ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ LEVEL UP ΣΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΑΣ

Πρίν την απόκτηση του, σκεφτόμουν αρκετά προτού καταπιαστώ με δύσκολες συνταγές. Είτε δεν είχα τη διάθεση να προσπαθήσω τόσο, είτε δεν είχα το χρόνο. Και αναφέρομαι ακόμα και στην παρασκευή ενός ριζότο για παράδειγμα.

Πλέον, αυτό δεν με ενδιαφέρει καθόλου αφού όλα τα βήματα γίνονται σχεδόν αυτόματα. Και χωρίς το φόβο να κολλήσει ή να καεί το φαγητό. Επομένως, ούτε σπατάλη υλικών έχω, ούτε χάσιμο χρόνου.

Και το ριζότο είναι ένα πιάτο ανάμεσα σε πολλές άλλες παρασκευές οι οποίες γίνονται σε 5-10 λεπτά. Έτσι, και κάποιο απρόσμενο τραπέζι να προκύψει, νιώθει πανέτοιμη να φανώ αντάξια των περιστάσεων.

5. Η ΑΓΟΡΑ ΕΝΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΔΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΣΩΣΕΙ

Η αλήθεια Νο.5, αφορά στο να έχετε έναν κάδο απόλυτα στεγνό και καθαρό τη στιγμή ακριβώς που θα τον χειαστείτε. Είναι κάτι παραπάνω από σωτήριο. Για την περίπτωση που ήδη τον έχετε χρησιμοποιήσει και η αμέσως επόμενη παρασκευή είναι κάποια μαρέγκα ή κάποια επεξεργασία υλικού η οποία δε θέλει υγρασία, τότε θα σας γλυτώσει από πολύτιμο χρόνο και κόπο.

Θα αντικαταστήσετε αμέσως με το δεύτερο κάδο αλλά και δε θα υπάρχει η πιθανότητα να μην πετύχει η μαρέγκα ή ό,τι θα έχετε κατά νου να φτιάξετε. Επίσης, εάν μία παρασκευή χρειάζεται συντήρηση τότε απλά τοποθετείτε τον κάδο σας στο ψυγείο και μαγειρεύετε με τον άλλο.

Βέβαια, μόλις κυκλοφόρησε και το Thermomix Friend για το οποίο μπορείτε να μάθετε περισσότερο στο post αυτό.

6. ΚΑΙ ΝΑΙ, ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΑΡΚΕΤΑ

Φθάνοντας στην αλήθεια Νο.6, είναι αυτή η οποία αναφέρεται στο κόστος αγοράς του μηχανήματος. Ναί, είναι μία smart kitchen appliance, είναι διασκεδαστικό στη χρήση, αλλά σε καμία περίπτωση το κόστος απόκτησης δεν είναι αμελητέο.

Θα μου πείτε, υπάρχουν και άλλες συσκευές έξω στην αγορά που μπορούν να βελτιώσουν την ταχύτητα και την αποδοτικότητά στην κουζίνα, καθώς και πολλές συνταγές που δεν απαιτούν ειδικά εργαλεία. Ναί θα συμφωνήσω, αλλά θα συμπληρώσω λέγοντας ότι δεν είναι Thermomix!

Δε γνωρίζω τί γίνεται στη διεθνή αγορά αλλά στην ελληνική δεν υπάρχει ανταγωνισμός, τουλάχιστον για την ώρα.

Η απόσβεση των χρημάτων μπορεί να γίνει αλλά όπως κάθε επένδυση θέλει χρόνο. Δεν είναι μία συσκευή η οποία είναι για βραχυπρόθεσμη χρήση. Αντιθέτως, μπορείς να τη χρησιμοποιείς για πολλά χρόνια. Τα βάζεις στη ζυγαριά και αποφασίζεις το καλύτερο ανάλογα τις ανάγκες και τους στόχους σου.

Οι περισσότεροι που το έχουν δοκιμάσει λατρεύουν τη συσκευή και ξέρουν το λόγο που το αγοράζουν. Τώρα, το αν πιστεύετε ότι αξίζει τα χρήματα εξαρτάται από το πόσο είστε αποφασισμένοι είστε να το εκμεταλλευτείτε. Και εννοώ κάθε λειτουργία του, κάθε συνταγή, κάθε εξάρτημα.

And..If you know, you know!

Ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο το post για το 6 Αλήθειες για το Thermomix που Όλοι Πρέπει να Γνωρίζουν. Αφήστε ένα σχόλιο ή τυχόν απορίες που μπορεί να έχετε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Flavors-recipes για να λάβετε δωρεάν το eBook συνταγών, μαγειρικά tips και πολλά ακόμη – Cheers!

Ενημερωθείτε για όλα όσα χρειάζετε να γνωρίζετε αναφορικά με τη χρήση του Thermomix εδώ.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *